Kobido behandeling

Kobido behandeling is geschikt voor mensen met fysieke en/of psychologische stress. De massage maakt gedachten leeg, voert slechte stoffen af, zorgt voor een betere doorbloeding en verstevigt de huid. De behandeling werkt vooral goed bij mensen die “veel aan hun hoofd hebben”  stress ervaren, vermoeidheidsklachten, hoofdpijn hebben of bruxisme klachten ervaren.

Kobido bestaat uit een reeks technieken waarbij het zenuwstelsel en de energiebanen in evenwicht gebracht worden door zowel het hoofd, nek, de hals en het gezicht te behandelen. Door gebruikte technieken op de acupunctuurpunten wordt de huid gestimuleerd om de genezende kracht van het lichaam te activeren.

Kobido behandeling werkt niet alleen op uw zenuwstelsel maar ook op uw gezichtsuitdrukking. De spanningen in het gezicht worden weggenomen en expressielijntjes worden zichtbaar verminderd. Daarnaast is het mogelijk deze behandeling te gebruiken om sneller hypnose en meditatietechnieken eigen te maken.

De oorsprong van Japanse Kobido gezichtsmassage dateert uit 15de eeuw en is bedoeld om de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen.